Katseluhuone

Pakohuone on yleensä pelattavissa vain kerran. Kun pulmat ja pähkinät on ratkonut jo kertaalleen, ei ole järkevää pelata samaa huonetta uudelleen. ElämysTeerin katseluhuone tarjoaa mahdollisuuden kokea sama pakohuone toistamiseen, tällä kertaa täysin uudenlaisesta näkökulmasta.

Jokainen pakohuone on ainutlaatuinen, kertaluontoinen elämys

Pakohuone on parasta viihdettä silloin kun sen pelaa yhdessä kavereiden tai perheen kanssa. Vihjeiden huomaaminen, asioiden yhdistäminen ja ratkaisujen keksimisen ilo ovat yleensä ne asiat, jotka pelistä jäävät päällimmäisinä mieleen ja muistoihin. Samalla tulee kaihoisa tunne, koska tajuat, että samaa juuri koettua upeaa elämystä ei voi kokea enää toista kertaa. Huoneen pulmat on jo ratkottu, yllätykset koettu ja tarinakin on nyt tuttu.

Mitä jos voisit kokea pelaamasi pakohuoneen sittenkin uudelleen, hieman toisella tavalla? Tällä kertaa pelinohjaajan näkökulmasta, katselijan roolissa?

Katseluhuoneesta käsin koet pakohuoneen uudella tavalla

ElämysTeerissä sinun on mahdollista kokea pelaamasi pakohuone uudelleen katseluhuoneesta käsin. Et näe tallennetta omasta pelistäsi, vaan voit seurata suorana lähetyksenä sinulle tutun ryhmän pelaamista. Katseluhuoneessa näet ja kuulet ison television ja kaiuttimien välityksellä saman minkä pelinohjaajakin näkee ja kuulee omassa valvomossaan. Huoneen 4 nojatuolia ovat niin mukavia, että niissä istuu helposti tunnin ajan. Saat myös tuoda huoneeseen mukanasi omat pakopelielokuvaeväät!

Eikö kuulostakin mielenkiintoiselta? Me ollaan ihan samaa mieltä! Oltiin vedetty ensimmäisiä pelejä jo parisenkymmentä kappaletta, kun tajuttiin, että pelien seuraaminen on edelleen todella mielenkiintoista ja hauskaa. Haluttiin tarjota sama erikoinen lisäelämys meidän ihanille asiakkaillekin, ilman lisämaksuja!

Kyllä, luit oikein. Katseluhuoneen käytöstä ei veloiteta!

Katseluhuoneen säännöt

Peliryhmän on oltava sinulle tuttu

Vain tutun porukan pakopeliä saa tulla seuraamaan. Se on paljon viihdyttävämpääkin kuin vieraiden ihmisten pelin katseleminen. Parasta pakohuoneessa on yhdessä koetut onnistumiset ja nyt pääsette kaikki osaksi samaa pakopelielämystä.

Muiden peliä ei saa häiritä

Pakohuoneessa olevien peliä ei saa häiritä millään tavalla. Katseluhuoneessa voi puhua normaalilla äänellä, mutta huutelusta, seinien koputtelusta ja muusta häirinnästä saa lähtöpassit hyvin nopeasti.

Kuvaaminen on kiellettyä

Tämä on perussääntö kaikissa pakohuoneissa, sillä vaarana on, että huoneen yllättävimmät yllätykset paljastuvat. Meilläkin kuvaaminen on katseluhuoneessa kiellettyä.

Omat eväät sallittuja

Tiloissamme on tarjolla pelaajille ja katselijoille raikasta vettä. Jos haluat nauttia katseluhuone-elämyksestä samalla kun juot tai syöt omia eväitäsi, tämä sopii meille, kunhan katseluhuone pysyy siistinä seuraaviakin asiakkaita varten.

Salakatselu ei ole vaihtoehto

Meiltä on kyselty saako puolison, kavereiden tai perheenjäsenten pakopeliä tulla seuraamaan salaa. Vastaus on ei, sillä pelaajilla on oikeus tietää keitä kameroiden toisella puolella on heidän peliään katselemassa. Jos mietit miten saat heiltä luvan tulla katsomaan peliä, jatka lukemista.

Sinä innostuit ajatuksesta, mutta kaverit eivät?

”Täälläkö sä sitten naureskelet meille?”

Ehdottomasti yleisin harhaluulo on se, että pelaajille naureskellaan kun he eivät tajua jotain jälkikäteen yksinkertaiselta tuntuvaa tehtävää. Luullaan, että peliä seuraavat henkilöt pitävät pelaajia hölmöinä, tyhminä ja yksinkertaisina ja tämän vuoksi ei haluta, että kukaan tuttu näkee heitä suorittamassa pakohuonetta.

Tämähän ei pidä paikkaansa. Katseluhuoneessa ei naureskella kenellekään siksi, että jokin tehtävä ei heti ratkea tai että ääneen sanotaan hassultakin kuulostavia ideoita. Katseluhuoneessa olevat ihmiset ovat itsekin olleet samassa pakohuoneessa, he tietävät jo kuinka haastava se on ja kuinka erilaista on suorittaa tehtäviä vieraassa ympäristössä kellon käydessä vääjäämätöntä kulkuaan.

Tee tämä siis kerralla selväksi kavereillesi tai perheellesi:

KATSELUHUONEESSA EI NAURETA TEILLE!

Pelaajat kyllä osaavat välillä lohkaista todella hulvattomia ja aidosti hauskoja kommentteja tarinasta, tehtävän ratkeamisesta tai pakohuoneen tunnelmasta. Ehkä joskus itsestään tai pelikavereistaankin. Nämä ovat ne hetket kun kameran toisella puolella suu kääntyy spontaaniin hymyyn. Hauskimpia hetkiä ja naurunaiheuttajia ovat ne kommentit ja hetket jotka on tarkoitettukin hauskoiksi.

Mitä siellä katseluhuoneen puolella sitten tapahtuu jos ei naureskelua?

Niin uskomattomalta kuin se ehkä kuulostaakin, siellä tsempataan pelaajia ja toivotaan onnistumisia!

Kun katseluhuoneen puolella on henkilö, joka on itse pelannut saman pakohuoneen, kiinnittää hän huomiota asioihin jotka pelaajat hoksaavat oikein. Vaikka meilläkin on seurattuja pelejä takana jo runsaasti, pääsee suusta joka kerta pieni ”Jes!” kun pelaajat hoksaavat vinkeistä juuri sen oikean asian.

On omanlaisensa kokemus päästä seuraamaan kuinka pelaajat ensin löytävät kaikki tarvittavat vihjeet tehtävän selvittämiseen, huomaavat niistä oikeat asiat ja lopulta päätyvät oikeaan ratkaisuun. Ei siinä ehdi, eikä edes halua, naureskella kenellekään. Polku onnistumiseen on riittävän mielenkiintoista seurattavaa jo itsessään.

Voiko katseluhuoneeseen tulla katsomaan peliä jos ei ole kokenut sitä itse?

Voi, mutta emme suosittele tätä. Katseluhuone-elämys on huimasti parempi silloin, kun pakohuoneen on pelannut itse ensin. Kun pelin tarina, huoneen yllätykset ja tehtävien ratkaisumallit on itsellä tiedossa, voi keskittyä täysin pelaajien tapaan pelata ja heidän reaktioihinsa eri tilanteissa. Onnistumiset on helpompi huomata ja niissä elää enemmän mukana kun tietää mitkä sanat, teot ja ajatukset vievät pelaajia täsmälleen oikeaan suuntaan.

Pakohuoneen ja katseluelämyksen jälkipelit

Parasta katseluhuone-elämyksessä on se, että pääsette isompana ryhmänä purkamaan juuri koettua pakohuonetta yhdessä. Pelin jälkeen kannattaa aina mennä syömään, kahville tai vaikka drinkeille, jotta voitte käydä rauhassa läpi juuri kokemaanne elämystä. Katseluhuoneessa istunut voi kertoa havaintojaan ruudun toiselta puolelta ja kertoa kuinka itse ratkaisi tietyt tehtävät omassa pelissään. Kokemusten vertailu yhdessä on moniulotteisempaa ja asioita ei tarvitse selittää aivan alusta alkaen kun kaikki ovat pelanneet tai nähneet saman pelin.

Kuinka katseluhuone varataan?

Mikäli haluat varata katseluhuoneen käyttöösi, mainitse siitä pakohuonevarausta tehdessäsi lisätietokentässä tai laita viestiä osoitteeseen info@elamysteeri.fi, jossa kerrot ketä ja milloin olet tulossa katselemaan.

Tervetuloa katselemaan!