Pakohuone - Marien muotokuvat

On vuosi 1887. Lupaava taidemaalari Marie on löytynyt kotoaan hengettömänä ja kaikki merkit viittaavat kuolemaan oman käden kautta. Asunnossa on hyvin ahdistava ja levoton tunnelma, joka voimistuu mitä lähemmäs keskiyötä mennään. Kello on yksitoista, teillä on tunti aikaa saattaa asunnon henkimaailma takaisin tasapainoon.

ElämysTeeri – Marien muotokuvat

RYHMÄN KOKO: 2-5 pelaajaa
PELIN KESTO: 1 tunti
IKÄRAJA: 16 vuotta

KIELI: suomi ja englanti
VAIKEUSTASO: haastava
GENRE: jännitys

SIJAINTI: Tampere
HINTA: katso hinnasto

Hyvä tietää:

– huoneessa on ouijalauta
– kaikki kannattaa lukea ääneen
– huoneessa ollaan ilman kenkiä
– pelissä ei tarvitse heittää mitään

Marien muotokuvat on ollut pelattavissa saman nimisenä myös Kempeleessä 13.ovi pakohuoneella. Jos olet pelannut pelin siellä, suosittelemme siirtymistä katseluhuoneen puolelle.

Kuika kauan pakopelielämys kestää?

Itse pakopelin kesto on noin 1 tunti, mutta koko elämykseen on hyvä varata aikaa 1,5 tuntia. Ennen peliä kerrotaan säännöt ja ohjeistus, pelin jälkeen käydään läpi onnistumisia.

Onko huoneessa jotain pelottavaa?

Riippuu pelaajasta. Huoneessa ei ole säikyttelyä tai mitään elävää. Osa pelaajista kuitenkin eläytyy huoneen tunnelmaan ja tarinaan niin hyvin, että pelin yllätykset aiheuttavat joskus kiljaisuja ja säpsähdyksiä.

Pääseekö huoneesta pois koska tahansa?

Kyllä pääsee, meillä pakohuoneen ovia ei koskaan lukita. Pelin tavoitteena on muu kuin huoneesta pakeneminen. Pakohuoneiden turvallisuudesta voit lukea lisää blogipostauksestamme.

Miksi 16 vuoden ikäraja?

Pelin tarinassa on elementtejä, jotka saattavat olla nuoremmille pakopelaajille liian jännittäviä. Meillä on kyllä käynyt pelaamassa nuorempiakin, mutta tämä on vanhempien omassa harkinnassa. Vanhempien seurassa ikäraja on 14 vuotta.

Jos haluatte tulla koko perheen voimin pelaamaan, suosittelemme, että vanhemmat lukevat pelissä vastaan tulevat tekstit ensin itse ja vasta sen jälkeen ääneen, jos koette sen tarpeelliseksi. Pelin tehtävistä moni ratkeaa myös ilman juonikuvioita.

Voiko vauvan tai taaperon kanssa tulla pelaamaan?

Lyhyt vastaus on ei. Huonetta ei ole rakennettu leikki-ikäisiä silmällä pitäen ja huoneen äänimaailma saattaa pelästyttää perheen pienimmät. Vauvan voi ottaa huoneeseen mukaan ainoastaan silloin, jos se pidetään koko pelin ajan kantokopassa, kantoliinassa tai vaunuissa.

Huoneen läpipääsyprosentti

Marien muotokuvat -huoneen läpipääsyprosentti on viimeisien laskelmien mukaan noin 43 %. Kokonaan ilman vinkkejä huoneen on läpäissyt 7 % ryhmistä. Kun pelaajia on ryhmässä 3-4, on ulospääsy paljon todennäköisempää kuin jos pelaajia on vain kaksi.

Tämä pakohuone ei ole sieltä helpoimmasta päästä. Tätä ei kuitenkaan kannata säikähtää, sillä apua saa kyllä tarvittaessa niin paljon kuin sille on tarvetta. Läpipäässeet ryhmät ottavat pelin aikana vastaan keskimäärin 2-3 vinkkiä. Monet ensikertalaisetkin ovat pärjänneet todella hyvin ja blogista löytyy paljon vinkkejä siihen kuinka pakopeliin kannattaa valmistautua.

Paras ryhmäkoko

Pakohuoneet ovat yleensä parhaimmillaan 3-4 pelaajan ryhmissä ja sama pitää paikkansa tässäkin. Viiden pelaajan porukkakin voi toimia todella hyvin, mutta vaarana on se, että jotain jää näkemättä kun huoneessa ratkaistaan samaan aikaan useampia tehtäviä eri puolilla.

Huone on ratkaistavissa myös kaksin, mutta tämä vaatii pelaajaparilta riittävää rivakkuutta ja nopeita hoksottimia. Kahdestaan pelaamisessa on omat haasteensa ja niistä voit lukea lisää kirjoituksesta ”Kahdestaan pelaaminen ja väärässä olemisen taito”.

Marien muotokuvat on mahdollista pelata myös yksin. Ota yhteyttä sähköpostilla, jos haaste kiinnostaa!

Nopein aika?

Ennätys kerrotaan teille pelin jälkeen, jos haluatte sen tietää.

Meillä ei ole tulostaulua aulassa esillä ja siihen on hyvä syy. Nopeimmat ajat ovat kyllä tiedossa ja niistä pidetään kirjaa, mutta jos kysyt ennen omaa peliäsi huoneen ennätysaikaa, joudut odottamaan vastausta hetkisen. Se kerrotaan teille vasta pelin jälkeen, sillä haluamme, että keskitytte nauttimaan omasta elämyksestänne.

Pakohuoneessa koette juuri teidän valitsemallanne porukalla asioita ja luotte omia yhteisiä muistojanne. Emme tahdo, että käytätte pelissä aikaa kellon kyttäämiseen ja sen miettimiseen miten nopeasti jollain muulla ryhmällä on tämä ja tuo tehtävä sujunut. Ihmetellään niitä lukemia sitten myöhemmin.

Onko Marien muotokuvat mistään kotoisin?

Asiakkaiden kirjoittamia arvosteluja huoneesta löydät TripAdvisorista, Facebookista sekä Googlesta. Jos olet jo käynyt meillä pelaamassa, otamme mielellämme vastaan kehitysehdotuksia myös sähköpostitse.

Katso pelin vapaat ajat varauskalenterista ja varaa elämys!