Tarjoiluehdotus: Täydellisen pakohuonepäivän resepti

Pakohuone on mieleenpainuva elämys, josta saat pienellä suunnittelulla tehtyä unohtumattoman osan täydellistä päivää. Kerromme kuinka saat yksittäisestä pakopelistä kaiken elämyksellisyyden irti. Entä jos yksi pakohuone päivässä ei riitä? Lue miten suunnitellaan täydellinen pakohuonepäivä!

Toteuta täydellinen pakohuonepäivä!

Pakohuoneen varaaminen on tietenkin jo itsessään loistava päätös. Kokemuskokonaisuuden täydellinen onnistuminen on kuitenkin hyvä varmistaa muutamalla yksinkertaisella ranneliikkeellä.

Kenen kanssa, missä ja mitä sitten? Riittääkö yksi vai varataanko kolme?

Tässä tulee resepti täydelliseen pakohuonepäivään!

Tehtävä 1: Kalenterit käteen ja peliporukka pakettiin

Eikö olisi ihana nähdä pitkästä aikaa ystäviä ihan ajan kanssa tai viettää perheen kanssa todellista laatuaikaa? Irtaantua arjesta niin täydellisesti, että ei tule mietittyä koulua, töitä tai kotitöitä? Olla aidosti yhdessä ja läsnä?

Helpommin sanottu kuin tehty. Perhe, työt, harrastukset eli sanalla sanoen ruuhkavuodet ovat kelpo tekosyy sille, että ei tule mentyä, kokeiltua ja lähdettyä. Lopulta kyse on kuitenkin vain halusta järjestää aikaa. Arkinen kierre katkeaa vain sillä, että katkaiset sen.

Ensimmäinen tehtäväsi on siis ottaa kalenterisi esiin ja päättää koska ja kenen kanssa koet elämyksen, jota ette unohda. Pakohuoneen kesto itsessään on noin tunti, mutta koko elämykseen kannattaa varata päivästä aikaa 1,5 tuntia.

Paras ryhmäkoko on yleensä 3-4 pelaajaa. Kaksinpelaaminen on huomattavasti haastavampaa, kun taas isommalla ryhmällä osa huoneen tehtävistä jää ehkä itseltäsi näkemättä. Pakohuonepäivää valitessa kannattaa olla ajoissa liikkeellä, sillä varsinkin viikonloppuajat varataan hyvissä ajoin.

Kun päivä on päätetty ja peliporukka on kasassa, voit onnitella itseäsi: haastavin tehtävä on nyt suoritettu onnistuneesti!

Tehtävä 2: Valitse porukallenne paras pakohuone

Tämä vaihe vaatii hieman työtä ja kärsivällisyyttä, mutta tästä ei kannata tinkiä jos mielit löytää juuri sinun ryhmällesi sen parhaan pakohuoneen.

Etsiminen on luonnollisinta aloittaa googlesta kirjoittamalla hakukenttään esimerkiksi ”pakohuone Tampere”. Googlen karttapalvelu on tässä erinomainen apuväline, sillä sen avulla näet nopeasti eri pakohuoneiden sijainnit.

Googlen lisäksi tripadvisor on suureksi avuksi pakopeliä valitessa. Sieltä löytyy usein helmiä, jotka eivät googlessa syystä tai toisesta näy. Näistä molemmista löytyy myös asiakkaiden jättämiä arvioita, jotka auttavat valinnassa.

Valitse pakohuone ryhmäsi kokemustason ja mieltymystenne mukaan. Huoneita on tarjolla – kaupungista riippuen – valtavan paljon erilaisilla teemoilla ja tarinoilla varustettuna. Valitkaa pakohuone, jonka teema kiinnostaa koko peliporukkaanne.

Huomioi ikärajat

Jos ryhmässäsi on mukana alaikäisiä pelaajia, tarkista pelihuoneen suositusikäraja ennen pelin varaamista. Myös lapsiperheille sopivia pakohuoneita on tarjolla.

ElämysTeerin pakohuone Marien muotokuvat on suositusikärajaltaan K-16. Seuraavien, vielä rakenteilla olevien huoneiden teemat tulevat sopimaan nuoremmillekin.

Kysy suosituksia

Jos tunnet pakopeliharrastajan, kysy häneltä pelisuosituksia. Enemmän pelanneet osaavat yleensä kertoa mitkä pakohuoneet ovat kokemisen arvoisia ja vaikeustasoltaan ryhmällesi sopivia.

Jos et tunne ketään, jolla olisi kokemusta pakohuoneiden pelaamisesta, etkä ehdi selailla läpi arvosteluja, voit kääntyä harrastajaryhmien puoleen. Facebookista löytyy ryhmä nimeltä Pakohuonepelaajat, jossa voit kysyä mitä tahansa pakohuoneisiin liittyvää.

Tehtävä 3: Missä murkinoidaan?

Kun valitsette kalenterista koko ryhmälle sopivaa pelipäivää, varatkaa samalla aikaa myös jälkipeleille. Pakohuonepelin jälkeen kannattaa mennä yhdessä syömään, lasillisille tai vähintään kahvikupillisille.

Pakopeli on intensiivinen elämys, jonka jälkeen voi olla kaikkensa antanut olo. Saattaa myös olla, että adrenaliiniryöppy on vielä päällä ja tilannetta on päästävä purkamaan. Oli tunnelma pelin jälkeen kumpi tahansa, se on mukavinta käydä yhdessä läpi istumalla hetkeksi rauhassa alas hyvässä seurassa.

Kaikki valmista täydellistä pakopelipäivää varten!

Nyt kun olet saanut ryhmän kokoon, sopivan ajankohdan ja pakohuoneen varattua sekä jälkipelipaikan valittua, voit valmistautua peliin lukemalla ElämysTeerin blogista parhaat vinkit pakoiluun.

Entä jos yksi pakopeli päivässä ei riitä?

Kun pakohuonekärpänen puraisee toden teolla, käy helposti niin, että pelejä haluaa kokea yhden päivän aikana useampia. Varsinkin jos sattuu olemaan kaukana kotikaupungistaan ja tarjolla on paljon uusia pakohuoneita.

Pakohuonetäyteinen päivä on monen harrastajan unelma, mutta jotta jokainen yksittäinen pakohuone pääsisi oikeuksiinsa, ei päivään kannata ahtaa määräänsä enempää elämyksiä.

Tarjoiluehdotus: 3 pakopeliä päivässä

Halutessaan pystyy yhden päivän aikana pelaamaan vaikka kymmenen pakohuonetta, mutta siihen on hyvä syy miksi suosittelemme pelaamaan vain kolme, enintään neljä.

Jokainen hyvin tehty pakohuone on pelisuunnittelun ja lavastuksen taidonnäyte, joka ansaitsee arvoisensa kohtelun. Sen tulisi säilyä jokaisen pelaajan muistoissa omana itsenäisenä elämyksenään.

Jos pakohuoneita pelaa monta peräkkäin ilman riittävän pitkiä taukoja, alkavat tehtävät ja huoneet puuroutua toisiinsa. Kun niitä sitten muistellaan myöhemmin, on vaikea erottaa huoneita ja niiden sisältämiä tehtäviä toisistaan.

Päivän toiseksi tärkein vinkki: Tarkista aikataulut

Kun suunnittelette pakopelipäivää, ottakaa huomioon eri yritysten erilaiset käytännöt ajanvarauksen suhteen. Joihinkin paikkoihin pyydetään saapumaan 10 tai jopa 20 minuuttia ennen varattua aikaa.

Meillä ElämysTeerissä riittää, kun olet paikalla silloin kun aikasi on varattu. Jos varasit ajan klo 14.00, saavu paikalle klo 14.00.

Mahdolliset tarvittavat parkkipaikat tai julkisen liikenteen reitit on myös hyvä kartoittaa etukäteen, jotta niiden kanssa ei tule yllätyksiä. Meille tullessa pysäköinti onnistuu esimerkiksi P-Hämpissä, mutta myös julkisilla pääsee perille. Tampereen rautatieasemaltakin on vain lyhyt kävelymatka.

Päivän tärkein vinkki: Juokaa riittävästi vettä

Muistakaa pitää huoli nestetasapainosta ja nyt tarkoitetaan nimenomaan niitä alkoholittomia juomia. Haluatte varmasti myös päivän viimeisen pelin olevan yhtä onnistunut kuin ensimmäisenkin. Tulette puhumaan huoneessa paljon, samoin sen jälkeen. Ajatus juoksee ripeämmin kun nesteytys on kunnossa, muistakaa siis juoda aina kun janottaa ja vaikkei janottaisikaan.

Päivä on päätetty, vesipullot on tankattu ja porukka on koossa. Sitten itse asiaan!

1. pakohuone käsitellään kahvilla

Ensimmäiseen pakopeliin kannattaa pyrkiä menemään mahdollisimman aikaisin, joten päivän ensimmäinen aika on teitä varten. Syökää kevyt aamupala ennen peliä. Pelatkaa peli ja menkää sen jälkeen aamupäiväkahville.

Puhukaa pelistä kaikessa rauhassa, innostukaa yllätyksistä uudestaan, muistelkaa hauskoja kohtia ja kehukaa toistenne veitsenteräviä hoksottimia. Antakaa ensimmäiselle pakohuonepelille sen ansaitsema huomio ja kohdatkaa se omana itsenäisenä kokemuksenaan.

Kahvittelun jälkeen olette valmiita seuraavaan koitokseen.

2. pakohuone ruoditaan ruokaillessa

Päivän toinen pakopeli kannattaa valita siten, että se poikkeaa teemaltaan selvästi ensimmäisestä. Pelatkaa peli ja menkää sen jälkeen syömään johonkin kivaan ravintolaan. Käykää taas peli yhdessä läpi kuten ensimmäinenkin. Syökää sopivasti, nyt ei kannata vetää itseään ähkyyn saakka, jotta ajatus kulkee vielä seuraavassakin pakohuoneessa.

Yleensä ruokailun aikana ehtii jo muihinkin aiheisiin ja on helpompi päästä irti päivän kahdesta ensimmäisestä pakopelikokemuksesta. Ne jäävät näin muistoihinne itsenäisinä elämyksinä.

3. pakohuone jälkipuidaan jälkkärillä

Kun menette päivän kolmanteen peliin, olette taas valmiita uuteen haasteeseen. Kolmannenkin pelin olisi hyvä poiketa teemaltaan ja tarinaltaan kahdesta edellisestä selvästi.

Kolmas pakohuone saisi mielellään olla laadultaan päivän paras peli, mutta tätä on tietenkin aika vaikea ennustaa etukäteen. Googlen ja tripadvisorin arvosteluita lukemalla saattaa silti saada jotain käsitystä siitä mitä on luvassa. Jos onnistuu valitsemaan päivän viimeiseksi peliksi sen päivän parhaan pakohuoneen, saa täydellinen pakopelipäivä onnistuneen lopetuksen.

Vaikka kolmas ei olisikaan se paras, ovat pelit jääneet taukojen ansiosta yksittäisinä pelisuunnittelijoiden taidonnäytteinä paljon paremmin mieleen ja niitä on vaivattomampi palata muistelemaan myöhemminkin.

Muistilista onnistuneeseen pakohuonepäivään

1. Pyydä ryhmääsi mukaan ihmisiä, joiden kanssa viihdyt. Paras ryhmäkoko on 3-4 pelaajaa.

2. Valitkaa pakohuone arvostelujen ja omien mieltymystenne perusteella. Tripadvisoria kannattaa hyödyntää tässä.

3. Miettikää mihin menette pelin jälkeen syömään tai kahville. Vaikka ette puhuisi itse pelistä, aivonne ovat pakoelämyksen jälkeen hyvässä vireystilassa eloisaa keskustelua varten.

4. Jos haluatte pelata useamman pakohuoneen saman päivän aikana, antakaa jokaiselle pelille oma aikansa. Erottakaa elämykset toisistaan ja tunnelmoikaa jokaista pakohuonetta omana kokemuksenaan.

5. Tarkistakaa aikataulut ja muistakaa juoda riittävästi vettä.

Katso ElämysTeerin vapaat ajat varauskalenterista!