Hyvä tietää

Pelaaminen ElämysTeerin pakohuoneissa

Tarkista pelin ikäraja

Meillä on toistaiseksi avoinna vasta yksi huone ja sen ikäraja on 16 vuotta. Marien muotokuvista voit lukea lisää täältä. Kyseistä huonetta ei ole rakennettu leikki-ikäisiä silmällä pitäen ja huoneen äänimaailma saattaa pelästyttää perheen pienimmät.

Vauvan voi ottaa huoneeseen mukaan ainoastaan silloin, jos se pidetään koko pelin ajan kantokopassa, kantoliinassa tai vaunuissa.

Saapukaa paikalle ajoissa

Saapukaa ajoissa, sillä peliaikaanne joudutaan lyhentämään, mikäli pakopelin aloittaminen viivästyy. Jos varauksenne on kello 12.00, olkaa paikalla kello 12.00. Pakopelin varaajan on hyvä pitää huoli siitä, että myös muut pelaajat tietävät milloin ja missä pakopelielämys koetaan.

Pukeutukaa mukaviin vaatteisiin ja huomioikaa, että pakopeli pelataan ilman kenkiä

Kengät sekä päällysvaatteet ja muut ylimääräiset tavarat jätetään aulatilaan lukittuun kaappiin pelin ajaksi. Room escape -pelin aikana ei tehdä mitään fyysisiä ponnistuksia. Niissä ei saa kiipeillä, eikä käyttää voimaa. Pelatessa saattaa silti tulla lämmin, joten pukeutukaa kevyesti.

Puhelimen käyttö on pakopelissä kielletty

Puhelimen voi jättää lukittuun kaappiin tai ottaa huoneeseen mukaan, kunhan puhelin pysyy taskussa. Huoneesta voi poistua kesken pelin vastaamaan, jos puhelimesi soi.

Nauttikaa juhlajuomat vasta pakohuonepelin jälkeen

Päihtyneitä pelaajia ei päästetä pakopelihuoneeseen, eikä päihtyneenä pakopelaaminen edes olisi järin hauskaa. Jokaisen escape room -elämyksen voi kokea vain kerran – ottakaa peliajastanne siis kaikki irti mieli kirkkaana.

Pakohuoneesta pääsee ulos koska tahansa

Pakopelikokemus on täysin turvallinen. ElämysTeerissä pakohuoneiden ovia ei lukita, joten pelistä pääsee pois milloin tahansa, jos siltä tuntuu. Pakohuoneesta poistuminen ei aiheuta pelin keskeytystä.

Varatkaa pakopelille aikaa noin 1,5 tuntia

Itse pakopelin kesto on enintään 60 minuuttia. Kello käynnistyy ennalta määrättyyn aikaan, joten pitäkää huoli siitä, että koko peliryhmänne on ajoissa paikalla. Ennen peliä ryhmälle annetaan tarvittavat ohjeistukset ja pelin jälkeen pelinvetäjä vastailee mielellään kysymyksiinne.

Perukaa varaus ajoissa

Jos ette pääsekään paikalle ja haluatte peruuttaa varauksenne, se on tehtävä viimeistään 24 h ennen varattua aikaa soittamalla tai lähettämällä tekstiviesti ElämysTeeri Room Escapen puhelimeen.

Jos jokin asia jäi vielä askarruttamaan, meihin voi myös ottaa suoraan yhteyttä sähköpostilla info@elamysteeri.fi tai laittamalla tekstiviestiä/soittamalla numeroon 040 179 3484

Ensimmäistä kertaa pakohuoneeseen?

Jos kokemusta pakohuoneista ei vielä ole päässyt kertymään, suosittelemme lukemaan blogistamme, miten saat mahdollisimman paljon irti jo ensimmäisestä pakopelielämyksestäsi.

“Se ihan ensimmäinen escape room -elämys”

“Mitä pakopelissä pitää osata ja tietää?”

“Kahdestaan pelaaminen ja väärässä olemisen taito”

Blogistamme löytyy paljon muutakin hyödyllistä luettavaa, joista kannattaa vinkata myös pelikavereille.